schaken3

Wat is ErgoAnders?
ErgoAnders is de eerste ergotherapiepraktijk in Enschede en omstreken, gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van volwassenen en adolescenten met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten. Ook is ErgoAnders gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met AD(H)D en autisme, en dan met name in de problemen rondom informatie- en prikkelverwerking. Tot slot verzorgt ErgoAnders bij- en nascholing, workshops en lezingen over aan chronische klachten gerelateerde problemen en interventies.

Wie is ErgoAnders?

08 maart 2015 canon 026

Mijn naam is Patrick de Haan, ik ben gecertificeerd ergotherapeut. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor ergotherapie en heb zeer ruime ervaring in de behandeling van volwassenen en adolescenten met chronische pijn en/of vermoeidheid, waaronder ook mensen met kanker (curatieve fase). Deze ervaring heb ik opgedaan in de meer dan 15 jaar die ik heb gewerkt op de afdeling pijnrevalidatie van een vooraanstaand revalidatiecentrum. Door de jaren heen heb ik vele cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder:

  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • Cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak van chronische pijn
  • Lichaamsgericht werken voor professionals
  • Cliëntgericht werken en het gebruik van de COPM
  • Sensorische Integratie voor volwassenen
  • Assessment of Motor and Proces Skills (AMPS)
  • Diagnostiek en behandeling van volwassenen met AD(H)D

Hiernaast heb ik veel ervaring in het verzorgen van studiedagen en bij- en nascholing, gericht op chronische pijn en/of vermoeidheid. Ook ben ik medeauteur van de landelijke “Fundamenten Ergotherapie bij chronische pijn en vermoeidheid”.

Ik zie het als mijn missie om door een persoonlijke, integrale benadering mensen die in hun dagelijks leven zijn vastgelopen, te helpen hun complexe puzzel van pijn en vermoeidheid op te lossen zodat er weer plezier, voldoening en perspectief in het leven komt. Voor meer informatie download hier de folder

sporten5